3 alimente cu efect laxativ contra constipației

Suferi foarte tare din cauza constipatiei? Trece foarte multa vreme pana cand poti sa mergi la toaleta? Afla in acest caz, care sunt alimentele cu efect laxativ care ar trebui sa faca parte din alimentatia ta.

Pe langa alimentatie, cei care sufera de constipatie, ar trebui sa faca foarte multa miscare, sa inoate, sa se plimbe sau sa alerge, macar de 2-3 ori pe saptamana. Dar ar trebui sa aiba grija sa ramana hidratati si sa consume cantitatea de fibre recomandata zilnic.

Marul. Marul este un aliment deja bine cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. Nivelul sau ridicat de pectina prezinta particularitatea de a forma un fel de gel la contactul cu apa. Un lucru care va genera doar efecte pozitive asupra sanatatii tale:
– va absorbi inainte de toate apa, un lucru de care pot profita cei care sufera din cauza diareii.
– aceste geluri actioneaza de altfel, ca un lubrifiant pentru sistemul tau digestiv.

Pruna. Este un aliment care ramane cel mai consumat datorita efectelor sale laxative bine cunoscute. Prunele sunt o sursa bogata de sorbitol. Acest polialcool este asimilat si transformat de catre bacteriile microbiotei, atargand apa in acelasi timp in masa omogena in care mancarea este transformata in stomac. Acest lucru va contribui la miscarile corecte in intestin, de unde si efectele laxative benefice ale acestui fruct.

Portocala. Proprietatile sale laxative benefice sunt date de un element caracteristic acestui fruct. Este vorba despre naringinina. Este un flavonoid responsabil cu secretarea unui ion de clor in epiteliul colonului. Un lucru care va crea o forta osmotica si va favoriza in acelasi timp secretia de fluide, de unde si efectele sale.

Smintele de in, stafidele, fructul kiwi, fructele mici sau caisele uscate au si ele efecte laxative. Pastele, clatitele, painea sau biscuitii care sunt preparate cu cereale integrale pot sa aiba si ele acelasi efect util.

Mai putem aminti aici si legumele care pot ajuta miscarile intestinelor. Aici intra sparanghelul, broccoli sau dovleacul. Dar poti incerca si sa consumi salate cu spanac, varza sau laptuca. Leguminoasele, semintele sau fructele uscate sunt si ele de mare ajutor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?