Ce putem vizita în Normandia

Auzind acest nume, gândul te duce imediat la cidru, la brânza Camembert, brandy-ul de mere Calvados și la cavaleri. Însă Normandia înseamnă mult mai mult, nu se limitează la acest produse tipice. Normandia este un pământ al tradițiilor, un pământ al peisajelor naturale excepționale și a satelor de un șarm inegalabil. Ești pregătit să descoperi alături de noi una din cele mai frumoase regiuni din Franța?

Honfleur
Situat pe malul de sud al Senei, acest orășel fermecător posedă un patrimoniu istoric și artistic bogat. Parcurge străduțele pavate și descoperă casele acoperite cu foi de ardezie. Cu alte cuvinte, scufundă-te în această atmosferă specială, atmosferă ce a inspirat numeroși pictori precum Courbet, Monet, Boudin, atrași de luminile schimbătoare ale cerului. Trebuie să guști neapărat cidrul delicios și numeroasele varietăți de brânză.

Etretat
Imortalizate de numeroși pictori, falezele și piscurile din Etretat fac parte din cele mai frumoase și cele mai celebre situri naturale din Franța. Extrem de apreciate de drumeți și de amatorii de natură, aceste locuri sunt destul de aglomerate la începutul primăverii și pe timp de vară.

Giverny
Celebru datorită pictorului Claude Monet, satul Giverny pare ieșit dintr-un tablou impresionist. Că ești fanul pictorului, că nu, cu siguranță vei aprecia peisajul înflorit.

Deauville-Trouville
Acest oraș balnear este extrem de apreciat de turiștii parizieni și posedă un farmec șic și boem totodată. Dacă ești în căutarea unei atmosfere mai degrabă familiale, alege-o pe vecina sa, Trouville. Aici vei avea ocazia să mănânci cel mai bun pește din regiune.

Rouen
Prefectura departamentului Seine-Maritime, Rouen este considerat un oraș muzeu. Adăpostind un număr impresionant de biserici și alte edificii religioase, Rouen este supranumit orașul celor 100 de clopote. Un oraș pietonal aproape în întregime, Rouen este un oraș ce merită vizitat. Piața Vieux-Marché și mănăstirea Saint-Ouen sunt pur și simplu superbă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?