Cură detox – De ce să te bazezi pe o monodietă cu mere?

Monodieta pe baza de mere este celebra pentru virtutile sale detox si purificatoare pentru sistemul digestiv. Si la fel ca si in cazul altor diete sau regimuri, cel mai bine ar fi sa fii cat mai bine informat inainte de a o tine.

In meniul tendintei detox, monodieta cu mere este foarte simpla- trebuie sa te hranesti doar cu un singur aliment, adica doar cu mere, pe o anumita perioada de timp, pentru ca organismul sa fie in repaos, dar si pentru a-ti stimula vitalitatea la schimbarile de anotimpuri.

Astfel ca, merele pot sa fie consumate sub forma de compot, de sucuri smoothie, sucuri naturale sua pur si simplu, fara o pregatire prea speciala.

Promisiunile detox ale unui regim pe baza de mere

Foarte popular in randul celor care vor sa tina o cura detox, inainte de a opta pentru un regim sau o reechilibrare alimentara pe termen lung, cura pe baza de mere te va ajuta sa elimini toxinele si sa cureti in profunzime sistemul digestiv. Organismul care va intra intr-o stare de repaos, se va regenera mai usor.

Solicitate in principal de un astfel de regim sunt ficatul, rinichi si intestinele care asigura in general, tratarea deseurilor din organism. Dar pe langa mere, ar trebui sa consumi si cat mai multa apa, ceaiuri si infuzii de tot felul. Vei facilita astfel drenajul.

Dar de ce merele ar trebui sa fie privilegiate in acest caz ? Pentru ca sunt fructe foarte bogate in vitamine, mai ales in vitamina C, in fibre si foarte slabe in calorii. Contin de asemenea, numerosi antioxidanti si saruri minerale.

Contraindiciatiile unei monodiete cu mere.

La fel ca si oricare alt regim, aceatsa monodieta are si inconvenientele sale si nu se potriveste chiar oricui. Nu se recomanda astfel, chiar se interzice persoanelor care sunt diabetice, nici femeilor insarcinate. Nu se recomanda de asemenea nici persoanelor care nu sunt in cea mai buna stare de sanatate sau fizica.

Carentele provocate de acest tip de regim sunt destul de greu de acoperit si este cu atat mai greu daca persoanele mai au si probleme de sanatate.

Cei care tin o cura cu mere timp de o saptamana pot sa piarda pana la 3 kilograme. Se consuma mai putine calorii decat se « cheltuie » si senzatia de lejeritate de la sfarsitul curei tinute este una sistematica.

Lasă un răspuns