Filmele care au inspirat veritabile crime

Sau atunci cand viata imita arta…

Numeroase sunt filmele care se inspira din viata reala. Dar atunci cand povestea depaseste realitatea, rezultatele pot sa fie cu adevarat dezastruoase. Aceste personaje au comis crime reale inspirate din fictiune, care incearca sa imite scene din filme specifice sau care interpreteaza personaje malefice.

Twilight. Acest film romantic cu vampiri a avut un succes imens in randul adolescentilor. Iar unii dintre ei chiar au crezut ca vampirii sunt reali. Astfel ca, un baiat de 11 de ani din Iowa, Statele Unite, a fost dat afara de la scoala si pus intr-un centru de detentie deoarece si-a muscat 11 camarazi din clasa.

Taxi Driver. Acest film clasic al lui Martin Scorsese este centrat pe Travis Bickle, un militant alienat, care incearca sa asasineze un om politic. Bickle incearca mai apoi sa o salveze pe Iris – Jodie Foster, o prostituata adolescenta de pe strada.

Dupa ce a avazut filmul Taxi Driver, John Hinckley Jr. a incercat sa il asasineze pe Ronald Reagan, presedinte pe atunci al Statelor Unite. A marturisit atunci ca era o incercare de a-si arata iubirea fata de Jodie Foster.

Fight Club. Filmul care ii aduce impreuna pe Brad Pitt si pe Edward Norton, se invarte in jurul unui club de batai la subteran care evolueaza in Proiectul Mayhem. Obiectivul organziatiei este sa distruga civilizatia moderna si sa se foloseasca de actele teroriste drept modalitate de functionare.

In 2009, de Memorial day, un anumit numar de bombe artizanale au fost instalate indiverse locuri din New York, printre care si Starbucks. Kyle Shaw, a fost inculpat pentru atacul de aici. acesta a creat propriul sau club de lupta, dar si propria sa versiune a proiectului Mayhem.

Scream. Este filmul care a revolutionat genul horror. Dar acest clasic modern a inspirat un anumit numar de crime imitatoare.

Una din aceste crime a fost comisa de catre Thierry Jaradin. S-a imbracat in costumul inspirat din Scream si a injunghiat-o de 30 de ori pe Alisson Cambier, la 15 ani dupa ce aceasta a refuzat sa faca dragoste cu ea.

American Psycho. Un frumos profesionist din orasul New York pe timp de zi si un criminal brutal pe timp de noapte. Este viata lui Patrick Bateman in American Psycho.

Michael Hernandez si-a injunghiat mortal colegul de clasa, Jaime Gough. American Psycho era unul din filmele care l-a inspirat pe acesta, care conform procurorilor, voia sa devina criminal in serie.

The Town. Este un film despre o gasca de hoti din Boston, care urmareste lupta dintre viata de criminal a unui personaj si viata sa amoroasa.

Inspirati de film, un grup de hoti din New York a folosit cu succes metode similare pentru a jefui o banca.

Cosmar pe Elm Street. Un film horror clasic al anilor 1980, cu un personaj foarte malefic, Freddy Krueger, care a inspirat o crima reala. In anul 2004, Daniel Gonzalez, un criminal in serie imitator a asasinat 4 persoane cu un cutit de bucatarie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?