Huawei Mate X, primul smartphone pliabil de la Huawei

Tehnologia 5G si smartphone-urile pliabile au fost vedetele principale ale Mobile World Congress din Barcelona. Ambele au in comun faptul ca sunt prezente doar sub forma de prototip. Huawei si-a prezentat in premiera mondiala primul telefon pliabil, Huawei Mate X.

Fara surprize, cel mai impresionant aspect al acestui telefon este ecranul. Odata depliat. Telefonul Mate X are o diagonala de 8’’ si afiseaza o rezolutie de 2480X2200 de pixeli. Aparatul depliat are o grosime de 5,4 mm, adica mai mic decat iPad Pro 2018 (5,9mm). Marginea dreapta a lui Mate X este mai groasa pentru a gazdui modulul foto-video, amintindu-ne de forma generala a lui Kindle de la Amazon. Mate X se repliaza asemeni unei carti datorita unei tehnologii botezate Falcon Wing Hinge Mecanism. Aparatul dispune astfel de doua ecrane de 6,6 inci si de 6,38 care vor fi sau nu activate, in functie de aplicatiile utilizate.

Un mod smartphone permite folosirea lui Mate X asemeni unui telefon conventional, un singur ecran fiind activ in acest mod. In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, Mate X este construit in jurul unui Kirin 980 si a unui modem 5G, Balong 5000. Acesta din urma are drept particularitate faptul ca dispune de un debit teoric maximal de doua ori mai rapid (4,6Gbit) decat ceilalti concurenti de pe piata dotati cu 5G si de 10 ori mai rapid decat un telefon clasic dotat cu 4G. Spre exemplu, un fisier de 1GB va putea fi descarcat in aproximativ 3 secunde. Impresionant, nu?

Mate X este dotat cu o baterie de 4500 mAh si beneficiaza de versiunea de 55 Watts de Super Charge. Astfel, in mai putin de 35 de minute, telefonul va fi incarcat in jur de 85%, un fel de record absolut in lumea telefoniei mobile. Celelalte caracteristici ale lui Mate X nu au fost inca dezvaluite. Mate X va fi disponibil pe piata incepand cu a doua jumatate a anului 2019 incepand cu pretul de 2299 de euro in versiunea standard cu 8GB RAM si 512 GB de stocare. Ramane de vazut daca va fi sau nu numit smartphone-ul anului 2019 sau va avea concurenta (Galaxy Fold spre exemplu).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?