Idei creative pentru amenajarea spațiului din camera copiilor

Camera copiilor este sau ar trebui sa fie cel mai placut loc din casa. Copiii trebuie sa creasca intr-un mediu placut, sa isi adore camera si aceasta sa ii reprezinte pasiunile, hobby-urile, interesele. Pentru cei mai mici, camera este destul de usor de amenajat.

Un patut, cateva picturi sau desene lipite pe pereti, un dulap si un colt de jucarii sunt suficiente. Pentru cei mai mari insa, sunt necesare idei mai creative si o combinatie mai sofisticata de culori, alta decat roz, albastru sau alb simplu.

Alegerea mobilei
Mobila din camera copilului trebuie sa fie placuta, pe cat posibil camera sa nu fie incarcata de tot felul de articole si accesorii de mobilier care sa ii incarce spatiul si sa nu ii mai permita sa se joace.

Camera copilului trebuie sa contina un pat confortabil pe masura lor, un birou unde sa isi faca temele, un dulap pentru haine si, de ce nu, si o biblioteca pentru carti.

Camera copiilor mai mici pot avea diferite piese de mobilier in care sa fie depozitate jucariile mai mici, macar piesele de puzzle si de LEGO, papusile si plusurile primite din frageda pruncie la care tin foarte mult.

Amenajarea camerei in functie de pasiunile copilului
Daca cel mic a facut o pasiune pentru desenat, scris, atunci parintii ar trebui sa ia in calcul achizitionarea unei table unde isi pot exersa talentul. De asemenea, pentru cei talentati la pictura, un sevalet va parea optiunea potrivita.

Iar baietii sprinteni si pasionati de fotbal pot sa isi aseze in diferite locuri de pe pereti tricouri cu semnaturi ale fotbalistilor preferati. Cei care adora sa se joace pe calculator pot avea un colt special amenajat in acest sens, cu un fotoliu pufos si confortabil.

Pasionatii de stiinte precum astronomie sau natura isi pot amenaja camera cu diferite desene, iar tavanul poate parea sistemul solar.

Idei de decorare simple si ingenioase
Camera copilului trebuie sa fie decorata cu un covor amuzant. Chiar daca pe jos este parchet, un covor cat de mic in culori vii si diferite reprezentatii nu strica.

Accentele de culoare pot fi puse prin intermediul draperiilor sau a accesoriilor precum lampa, un tablou ori un fotoliu foarte colorat, chiar si prin intermediul lenjeriei de pat. Desenele pe pereti sunt obligatorii pana la o anumita varsta, apoi sunt urmate de postere si alte accesorii mai Cool.

In concluzie, camera copilului este la fel de importanta ca si orice alta camera din casa. In alegerea mobilierului sau oricarei alte piese din camera, precum si in alegerea modelului de pe pereti, parintii ar trebui sa ii implice si pe prichindei si sa le ceara parerea.

Lasă un răspuns