Petra, minunata comoară a Iordaniei

Petra este o cetate surprinzatoare, construita in intregime din pietre, in cele mai vii si mai unice culori. O cetate mitica, face parte din categoria atractiilor turistice pe care le-am vazut macar o data intr-o poza, un reportaj la televiziune sau intr-un film. Iar vizitarea acestei cetati este o experienta pur si simplu de neuitat. Petra face parte din siturile istorice pe care nu ai cum sa le uiti.

Descopera citind acest articol ce ar trebui sa vizitezi si sa cunosti.

Vechea cetate Petra este cunoscuta drept una din « minunile lumii » si este fara indoiala una din principalele atractii din Iordania.

Petra- o cetate scupltata in piatra. Templul, cunoscut sub numele de Comoara, nu reprezinta unica atractie de aici. Acesta este un oras plin de atractii patrimoniale si naturale, dotate cu un vast teren montan si desertic.

Pentru a patrunde in cetate, turistii trebuie sa mearga prin « siq », o cheie stramta si lunga de un kilometru, delimitata de o parte si de alta de faleze abrupte care se ridica la peste sute de metri. Siq ofera o experienta unica celor care ajung aici.

Al Khazneh. Comoara – Cazna este fara indoiala, o emblema a acestui oras. Construita la inceputul primului secol, acest monument era destinat sa servesca drept loc de sepultura pentru un important rege nabatean. Incredibila sa fatada de 30 de metri latime si 40 de metri inaltime, sculptata in intregime in stanca, iese foarte tare in evidenta. Culoarea sa mai rozalie o face sa fie fascinanta si captivanta in ochii celor care vin sa o viziteze.

Manastirea. Este vorba despre un monumet din secolul 1 i. Hr care se afla in varful unui munte. Pentru a ajunge la ea, trebuie sa urci in jur de 800 de scari. Daca nu poti urca atat, poti apela la ajutorul unui magar.

Muzeele. Pentru cei care vor sa stie mai multe despre patrimoniul local, istoria vestigiilor arheologice si multe altele, aici se afla muzee locale, precum Muzeul Arheologic din Petra si Muzeul Nabatean. Aceste muzee sunt plin de ramasite gasite in timpul sapaturilor care permit cunoasterea acestui loc fascinant.

Parcul arheologic. Parcul arheologic de aici dispune de o arie de 24 metri patrati, fiind localizat la Wadi Muza si intrand in Patrimoniul Mondial Unesco inca din anul 1985. Peisajul este unul unic in tonuri de roz, pur si simplu fantastic.

Peisajele de aici sunt fabuloase. Un alt mare atu al cetatii antice. Vei gasi aici munti, faleze si canioane care te vor face sa descoperi maretia naturii.

Gigantele faleze in nuante de roz si de rosu nu au nimic cu lumea moderna asa cum o cunoastem noi. Una din cele mai frumoase minuni construite vreodata de om si natura, este o veritabila bijuterie care trebuie sa fie apreciata la justa sa valoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?