Top 5 beneficii ale salviei pentru sănătatea ta

De mii si mii de ani, salvia este un adevarat aliat pentru sanatatea noastra. De la egipteni si pana la romani, aceasta planta s-a folosit in numeroase scopuri datorita numeroaselor sale virtuti din domeniul sanatatii.

Antioxidanta, bogata in nutrienti sau anti-microbiana… salvia are o multime de beneficii. Iata care sunt beneficiile sale de care ar trebuie sa profiti neaparat.

Salvia, un puternic antioxidant. Antioxidantii sunt cei care iti vor permite sa lupti contra radicalilor liberi. Acestia, prezenti in organism, vor afecta celulele. Si nemaiputand face fata agresiunilor exterioare, rolul lor protector este afectat.

Este deci recomandat sa se consume salvie proaspata in mod regulat deoarece are o capacitate antioxidanta foarte importanta. Dar se poate consuma si uscata, in infuzii, facand o cura de 15 zile.

Un anti-inflamatoriu natural. Salvia are proprietati astringente si antiseptice. Nu degeaba se regaseste deci in unele retete naturale pentru o perfecta sanatate sau igiena buco-dentara. Deci daca te confrunti cu o inflamatie a mucoasei bucale poti mesteca direct frunze de salvie proaspata sau sa le lasi la infuzat in apa si sa folosesti amaestecul in loc de apa de gura.

Salvia este foarte bogata in nutrienti. Nutrientii sunt indispensabili pentru organism. Prezenti in anumite alimente, unele contin mai multe. Este si cazul salviei. O lingura de salvie contin in jur de 10% din nivelul de vitamina K, necesar pentru sinteza proteinelor. Dar asta nu este totul. Contine si fier, esential pentru transportul de oxigen in sange, dar si magneziu, zinc, cupru si vitaminele A, C si E.

Salvia te ajuta sa reduci nivelul de zahar din sange. Diabetul afecteaza o mare parte a populatiei. Dar anumite plante ajuta la prevenirea acestei boli sau la franarea sa. Este si cazul salviei. Deci salvia este cea mai buna pentru a regla nivelul glicemiei.

Salvia poate trata simptomele menopauzei. Unul din primele semne ale menopauzei este o disfunctie a temperaturii corporale. Dar salvia se poate trata pentru a trata bufeurile de caldura. Poate mima actiunea actiunea hormonilor, mai ales a faimosilor estrogeni, un lucru care permite reducerea intensitatii bufeurilor de caldura.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?