Xiaomi Mi A3 vs. Redmi Note 7 – ce smartphone să alegi?

Xiaomi a oficializat de curand telefonul Mi A3, un smartphone abordabil sub Android One. Acesta se afla deja in rivalitate cu un alt smartphone al constructorului, Xiaomi Redmi Note 7. Care este mai bun? Raspusul in cele ce urmeaza.

Xiaomi nu inceteaza sa lanseze pe piata aparate cu un potential enorm, la un pret mai mult decat abordabil. Dupa un Mi 9 care a revolutionat gama premium, constructorul a lansat recent Xiaomi Mi A3, noul smartphone sub Android One. Acesta reia o mare parte din caracteristicile lui Redmi Note 7 insa cele doua modele sunt extrem de diferite.

Mi A3 vs Redmi Note 7 – doi frati. Design-ul celor doua modele este destul de apropiat, cu toate acestea diferit. In ceea ce priveste ecranul, cele doua modele sunt diferite, A3 beneficiaza de un ecran AMOLED de 6,08 inchi iar Note 7 de un ecran IPS de 6,3 inchi.

In timp ce Mi A3 marcheaza o schimbare prin alegerea ecranului AMOLED, pierde la capitolul rezolutie. Xiaomi Mi A3 propune o rezolutie de 720X1560 pixeli in timp ce Redmi Note 7 vine cu o rezolutie de 1080X2340 pixeli.

Ambele telefoane folosesc sticla Gorilla Glass 5 pentru a rezista la uzura zilnica si Mi A3 propune un contur din aluminiu spre deosebire de plasticul propus de Redmi Note 7.

O singura diferenta in ceea ce priveste gestiunea audio. Pentru melomani, partea audio este lejer diferita intre cele doua modele. Chiar daca ambele beneficiaza de prezenta unei mufe jack, compatibilitatea aptX HD pe Xiaomi Mi A3 este un mic plus in comparatie cu Redmi Note 7.

Un alt lucru care diferentiaza cele doua telefoane este recunoasterea amprentei digitale. Pe Redmi Note 7 regasim un senzor clasic in partea din spate in timp ce pe Mi A3 gasim un senzor integrat in ecran.

Mi A3 vs Redmi Note 7, o diferenta in ceea ce priveste puterea. Unul din cele mai importante elemente in alegerea unui telefon este puterea acestuia. Mi A3 este mai simplu, cu doua variante de 4 GB RAM. Pe Redmi Note 7, modelul standard poseda 3 GB. SoC-ul ales de Xiaomi pentru Mi A3 este Snapdragon 655 care nu este altceva decat succesorul lui Snapdragon 650, prezent pe Redmi Note 7. La nivel de GPU, Mi A3 foloseste un Andreno 610 spre deosebire de Adreno 512 in cazul lui Redmi Note 7.

Mi A3 bine inarmat pentru poze. Duelul este mai dezechilibrat la acest capitol. Redmi Note 7 are o camera foto dubla in spate (48mpx+5mpx) si Xiaomi Mi A3 propune 3 camere foto in partea din spate, principala camera foto este de 48mpx.

Mi A3 il depaseste pe Redmi Note 7 in mai multe puncte dupa cum ai observat si tu, in special in ceea ce priveste aparatul foto si posibilitatea de incarcare rapida.

Lasă un răspuns